Instrument cluster issues

Mar 7, 2017
5
1
3
41
#1
I have an 02' 4x4 and I have issues with my cluster. At times my oil pressure gauge goes from working to not working. I have checked my oil level and there is plenty in there and I have no other warning lights or out of place measurements on the other gauges. Has anyone else had an issue like this? Where should I start looking? I have found a cluster online with similar mileage online. Could that gauge be bad, should I take it apart and see if something is loose, could the sender be bad. Thanks in advance.
 

Jim Smola

Moderator
Staff member
Dec 28, 2016
424
156
43
Inman SC
#2
I have an 02' 4x4 and I have issues with my cluster. At times my oil pressure gauge goes from working to not working. I have checked my oil level and there is plenty in there and I have no other warning lights or out of place measurements on the other gauges. Has anyone else had an issue like this? Where should I start looking? I have found a cluster online with similar mileage online. Could that gauge be bad, should I take it apart and see if something is loose, could the sender be bad. Thanks in advance.
Oil gauge fluctuation is very normal on these trucks
 

Mammoth863

New Member
May 2, 2019
14
2
3
39
Winter Haven Florida
#3
I know this is an old thread but I just purchased a 04’ with the same issue and I was curious if you resolved it’s. I plan on changing the sending unit, it’s a cheap enough part to at least try. I honestly don’t think it’s the cluster considering it moves on occasion.